Camera Mundo - Independent Film Festival - Edition Brasil

Camera Mundo Program zondag

Zondag 28 juni / 16:00 – 16:50u / Venster 2thema kleur bordeaux
Cinema Infantil – Kinder Film Matinee

Ook voor de kinderen heeft Camera Mundo een leuke verzameling korte films geselecteerd. Ondanks de portugese taal zijn ze zeker begrijpelijk voor een jong publiek. Een gezellige middag met de kinderen in de bioscoop, op zijn Braziliaans! Wat wil je nog meer?

Mocó Jack
Animatie - 11’28”
Luiz Botosso en Thiago Veiga / 2007 / Goiânia
foton@fotonarq.com.br
Moco jackEen korte animatie over de avonturen van krokodil Jack, die zichzelf met veel creativiteit uit de klauwen van een gemene jager redt. Jack is anders dan zijn broertjes, hij is exotischer wat hem nog aantrekkelijker maakt voor jagers. Hij ontwikkelt verschillende technieken om zich te verstoppen en hem en zijn vrienden te redden.

Dez Elefantes (BBS)
Dez ElefantesFictie - 15’
Eva Randolph / 2008 / Rio de Janeiro
eva.randolph@gmail.com
Clara is acht jaar oud en woont samen met haar moeder en broer op het platteland. Op een dag zijn de kinderen verstoppertje aan het spelen. Een speels verhaal over het overwinnen van angsten.

Brincadeira de Criança
Animatie 1’45”
BrincadeiraCristiano Alves de Oliveira / 2008 / São Paulo
crisalve@gmail.com
Een jongen zit op een bankje toe te kijken hoe andere kinderen spelen. Al snel wordt duidelijk waarom hij niet mee doet: hij mist een onderbeen. Op zijn krukken loopt hij op een gegeven moment toch naar de andere kinderen, die gelijk naar zijn ontbrekende been kijken. Het jongetje draait zich teleurgesteld om en loopt weg, maar dan gebeurt er iets onverwachts…

Velho Bola Murcha
Animatie - 3’
velho bola murchaJerônimo Vilhena / 2007 / São Paulo
cjvilhena@yahoo.com.br
Een oude man wil eigenlijk nog heel graag jong zijn. Lukt het hem de jeugd van zijn jonge geest te overtuigen?

Sob a Luz da Vela
Fictie - 15’
Sob a luz da VelaKarina de Souza / 2008 / Curitiba
kacinetvpr@yahoo.com.br
Sprookjesachtige film over Anabela, een klein, introspectief meisje dat voor een tijdje bij haar oma gaat logeren. Ze kennen elkaar amper, maar ontwikkelen snel een hechte band. Als ze hoort dat haar oma een heks is en dat haar kaars nooit uit gaat, begint Anabela haar oma in de gaten te houden...

O Sol e a Chuva
O Sol e a ChuvaAnimatie - 3’
Laura Bezerra Lima / 2007 / Rio de Janeiro
laurabezerralima@hotmail.com
Een korte animatie gemaakt door een 8-jarig meisje. Ze spreekt haar gedachten uit over het waarom van de zon en de regen en komt tot de conclusie dat ze allebei noodzakelijk zijn om te kunnen leven.
Laura Bezerra Lima is aanwezig voor Q&A